Bu Blogda Ara

26 Aralık 2010 Pazar

evde zaman

 çalışan anne olmak ne kadar  zormuş.bu bloğu açarken nasılda heveslenmiştim.düzenli bir şekilde bloğumu güncellerim diye ama olmadı.bende en azından haftada 1 girip haftanın özetini geçmeye çalışacam.
        zeynep kızımın kulağına okunan isim..bu aralar evde daha çok bu ismiyle sesleniyorum.kızımda alıştı bu ismine.ara sıra zeynep diye sesleniyordum ama pek etkili olmamıştı. şimdi zeynep diyincede hemen dönüp bakıyor. hayırlısıyla ikisinide kullanıyoruz bakalım...
       bu fotoda kızımın elinden düşürmediği mandallar....her yere taşıyoruz onları.umarım ilerde de bana çamaşır asmaya yardımcı olacak.şimdilik çıkartmakla meşgulüz:))


 havalar soğuyunca arkadaşımın hediye ettiği atkı aldiven şapkayı işten dönünce hemen takayım dedim  vee en çokda eldivenlere şaşırdı.durup durup ellerini kaldırarak eldivenlerine baktı öptü uzun süre de elinden çıkarmadı .sanırım ne olduğunuanlayamadı. neden ellerini göremediğini acaba yeni bir ceee-e oyunumu diye düşünse de bu aralar elimizde pek tutmuyoruz:((
 kullanılmayan kumbaramızdan oyuncağımız.yassı makarnalarımı tek tek içine atıyor.alttan tekrar çıkartıyoruz
bununla şimdilik baya oyalanıyoruz.
 ilk eğitim kitabımız. ilk olarak kelimeler ve renkleri öğreniyoz.kitabımızın boyutları zaten küçüktü zamnala daha da ufaldılar.ipek böcümüz kenarlarından biraz tırtıkladı.bizde kenarlarına yeniden şekil verdik.umarım daha da ufalmazlar:((
 veeeeeeeeeee artık yürüyorum. bölelikle elime geçirdiğim( kumanda telefon )her şeyi hemen istediğim yere taşıyabiliyorum:) 
13.ayda yürümeyi öğrendim.
 sihirli kutumuzdan bir kare.en çok krem ve top ilgimiz çekti.kozalak biraz elimize batıyo sanırım...
 hayal gücümüz gelişmeyemi başladı neee. kumandayıda telefon niyetine kullanabiliyoruz.
bebek koala banyoda ilk öykü kitabımızdan sonra en sevdiğim ikinci kitap ıgglepıggle (ninky nonk ile gezmeye gidiyoruz)
  bu kitap trt çoçuk programında gece bahçesinden esinlenerek iş bankası yayınlarının çıkardığı bir seri.kalın karton baskılı 14 sayfalık kitap.

11 Aralık 2010 Cumartesi

top nerde:)


ayakkabı kutusundan yaptığımız bir çalışma.bir blogda görmüştüm ve çok mantıklı geldi. herkesin kolaylıkla temin edeceği kutuyla yaptığımız bu çalışmada kapakların her biri farklı yöne açılması ve bazı kavramları algılaması açısından güsel bir çalışma oldu.eğlenirken öğrenmek bu olsa gerek:)
top nerede?
kapağı kaldır...
boş :((
aaa top burdaymış  veee alkışşşşşşşşş:)
renkleri tam olarak kavramasakda ilerde rengini söylediğim kapağı kaldıracağımızı umud ediyorum....